ДНСК узакони сероочистка №2 в ТЕЦ- Бобов дол, съкращения няма да има
ДНСК узакони сероочистка №2 в ТЕЦ- Бобов дол, съкращения няма да има / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Втората сероочистващата инсталация на ТЕЦ- Бобов дол отговаря на всички изисквания и е узаконена от Дирекция Национален строителен контрол, съобщи за Дарик изпълнителният директор на централата Емил Христов. Тя е на 3- ти блок, който в момента е в студен резерв на Електроенергийната система. ТЕЦ- Бобов дол работи с два блока, в тестов режим.
"Тестовете са за едновременна работа на първи и втори блок със сероочистка №1. Те трябва да приключат до 15 април и след това ще кандидатстваме да се издаде ново Комплексно разрешително, за едновременна работа с 3 блока. Имаме проект, трябват нови оросителни полета и помпи. Работата на три блока осигурява спокойна работа на мините "Въгледобив- Бобов дол", "Бели брег", Открит въгледобив Перник и "Станянци"", коментира Емил Христов.
Изпълнителният директор на ТЕЦ- Бобов дол бе категоричен, че няма опасност от съкращения, след узаконяването на сероочистка №2, точно обратното може да се назначат нови хора. В централата работят 950 души. Това е вторият най- голям работодател в Кюстендилска област, след "Въгледобив- Бобов дол", където има 2 400 работници.