Денислава Николова седна в стола на областния управител
Денислава Николова седна в стола на областния управител / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

"Здравейте, Влади се казвам", с тези думи областният управител Владислав Стойков посрещна в кабинета си ученици от Езикова гимназия "Д- р Петър Берон"- Кюстендил, които посетиха днес Областната управа. Те са от 11- те класове и клуба по „История на българските институции".

"Кой ще седне на този стол, кой ще се престраши?, попита областният управител и покани ученичката, която първа прекрачи прага на кабинета му. Тя се казва Денислава Николова.

"Доста е приятно. Не съм си и помисляла да сядам на този стол. В нашият клуб изучаваме българските институции. Моите съученици са доста удовлетворени, искат да изучават право, аз лично искам да кандидатствам в НАТФИЗ- актьорско майсторство", разказа ученичката, която седна в стола на областния управител.

"Стори ли Ви се тежка работата? Едно от най- важните неща за администрацията  е да се намалява административната тежест, по- бързо да се обслужват гражданите и да се работят преписките. Виждате ли се след време тук, че може да се реализирате в Областна управа?", попита и коментира Владислав Стойков.

Учениците изразиха задоволство от посрещането и това, което са научили. Някои от тях биха искали да се върнат някои ден като работодатели.

"Трябва повече да се обръща внимание на спорта в Кюстендил, не само на футбола и борбата. Другите спортове почват да загиват, поради липсата на спонсори", коментира едно от момчетата, което тренира баскетбол.

"Прав сте. Важно е да се рехабилитира спортната база и се надявам в скоро време да започнем ремонт на стадиона- пистата и да се направи изкуствен терен. Трябва повече деца да се занимават със спорт", заключи Владислав Стойков.