Даниела Ушатова: Ние от АБВ търсим решения за проблемите на обикновения дупничанин
Даниела Ушатова: Ние от АБВ търсим решения за проблемите на обикновения дупничанин / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Кандидатът за кмет на община Дупница от ПП АБВ Даниела Ушатова бе категорична пред Дарик:
"Ние от АБВ не се пързаляме по повърхността на всеки един проблем, а търсим причините за него и предлагаме решения. Изцяло ще бъдем отворени към хората и ще търсим заедно решенията". Тя представи приоритетите в програмата на АБВ за управление на община Дупница с трима от кандидатите за общински съветници- председателят на общинската структура на партията инж. Ивайло Терзиев и представителите на младежите- Вася Борисова и Симона Алексиева.
"Грехота е в тези бедни времена да се водят пищни кампании. Имаме един билборд и то едностранно. Нашите плакати не се задържат повече от 4 ч. Ние сме, може би единствените, които спазваме стриктно заповедта на кмета за лепене на плакати. Нямаме нито един плакат на спирка или училище. За нас приоритет са срещите с хората. Защо предимно млади хора са на челните позиции в нашата листа? Защото, младите са бъдещето. До мен стои едно младо момиче, което завършва медицина Симона Алексиева. След стажа й в чужбина, тя иска да се върне в Дупница, защото е на мнение, че трябва да има кадърни доктори и специалисти в общината. В противен случай минаваме на познатия модел- едни и същи стари муцуни, които се въртят от листа в листа и няма край", коментира инж. Ивайло Терзиев.
Председателят на АБВ- Дупница отговори и защо Даниела Ушатова е кандидатът за кмет на партията.
"Опитаха се да хвърлят една сянка върху името й, като я свързаха едва ли не с марсианци вече. Истината е, че тя е изключителен професионалист, финансист, когато беше зам.- кмет вратата й бе отворена за всеки гражданин. Вярвам, че така ще бъде и занапред. Не залагаме на високопарни приказки и обещания. За нас е важно, където и да отидем да чуем проблемите на хората" категоричен бе Терзиев.

"Кампанията се измества от дребните проблеми, които вгорчават ежедневието на гражданите, към замеряне с големи инфраструктурни проекти, които ще се случват във времето на 2- 3 мандата или замеряне с компромати. Ние сме позитивни и отворени. Можем да Ви дадем гаранции, че при следващо управление ще отворим общината към хората. На обикновеният гражданин да му е лесно, когато иска да получи бърза услуга. Администрацията да е по- отзивчива и усмихната. Изцяло залагаме на електронните услуги и привличане на средства в общината по евро проекти. Увлечени в това да доказваме как успешно и ефективно усвояваме евросредства, забравяме за проблемите на хората по селата, а те не касаят финансиране. Организацията на транспортната система е свързана със събиране на комисията по безопасност и транспорт. Ако работният ден на един човек завършва в 17, 30 ч., не може последния автобус да бъде в 16 ч.", заяви пред Дарик кандидатът за кмет на АБВ в Дупница Даниела Ушатова, с №12 в бюлетината.

Ушатова бе категорична, че който и да е следващия кмет на общината трябва да приключи драмата с приемането на Общия устройствен план.
"Искаме всеки наш съгражданин да има условия да остане да живее в Дупница, да живее нормален живот, да може да развива малък и среден бизнес и общината да го подкрепя. Искаме да оптимизираме работата в детските градини, така че да е удобно на родителите на децата, а не на работещите в сферата на образованието. Рехабилитиране на спортните площадки и поддържане на дворовете. Достъп до безплатни занимания с изкуство, култура и спорт. Искаме да направим Център за професионално и детско ориентиране и той да работи от по- рано, още в училището. Начинът на комуникация между Професионалните гимназии, местната администрация и бизнес е неработещ.
Аз мога да обещая че ще работя За и заедно с хората в общината, за да бъдем устойчив и модерен град", каза още Даниела Ушатова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!