БСП- Кюстендил ще представят пред членовете си новата платформа за управление на България
БСП- Кюстендил ще представят пред членовете си новата платформа за управление на България / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Ръководството на БСП- Кюстендил и общинските съветници на партията ще проведат срещи с членовете на партията, по кварталите на Кюстендил и по селата от общината. Поводът е да ги запознаят с новата платформа на БСП за управление на страната.

„Освен нов лидер, в лицето на Корнелия Нинова, на конгреса бе приета и нова платформа. Тя носи името „Суверенна, солидарна и справедлива България". В нея са залегнали освобождаването на съдебната система, медиите и бизнеса от политическата зависимост и контрол. Трябва да се преустановят самоцелните демотивиращи промени във въоръжените сили и в МВР. Трябва да се засили борбата със сивата икономика, както и с монополите. Необходимо е да се наложи Прогресивното подоходно облагане, да се промени ДДС, като лекарствата и детските стоки да имат диференцирана ставка. Едно от основните предложения в новата ни платформа е в образованието. Ние предлагаме държавата да поеме за тези специалности, необходими на икономиката ни 100 % издръжката, при условия обаче, младежите завършващи тези специалности да имат ангажимент няколко години да работят в България. Това са само част от нашите нови предложения", заяви общинският председател на БСП- Кюстендил Иван Каракашки.