132 000 бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент и 132 000 за изборите за народни представители бяха получени днес в Кюстендил. Транспортирането им до Кюстендил бе извършено под строгия контрол на МВР, съобщиха от Областна администрация (ОА).

Започват онлайн обучения на членовете на СИК в Кюстендил

Бюлетините бяха посрещнати и превозващият ги камион беше отворен в присъствието на областния управител инж. Александър Пандурски, неговите заместници инж. Георги Илинов и Емил Атанасов, служители на администрацията, служители МВР и членове на РИК. 

„За секциите, в които ще се проведе гласуване със специализирано устройство са предвидени 100% бюлетини, съобразно броя на избирателите, а за тези, в които ще се гласува с хартиена бюлетина са предвидени 110%“, обясни областният управител на Кюстендил.  

Бюлетините ще се охраняват в определените със заповед на областния управител помещения в сградата а Областна администрация – Кюстендил, които ще бъдат запечатани с лента, подписана от всички членове на РИК и представители на ОА.

Инж. Пандурски обясни също, че всички бюлетини ще бъдат раздадени на общинските администрации по предварително изготвен график, който вече е изпратен на общините.

ЦИК: 753 изборни секции ще бъдат разкрити извън страната

Очаква се да пристигнат 191 машини, като в 18 секции на територията на областта се предвижда да има по две машини.  Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето, могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021г. с подвижна избирателна кутия.

Те гласуват в мястото, където са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация с подвижна избирателна кутия, при условие, че е образувана избирателна секция и са подали заявление за гласуване.

Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци в областта са 130 247.