В Кюстендил започват онлайн обучения на членовете на Секционните избирателни комисии, съобщиха от Районната избирателна комисия в града.

Обучението ще се проведе онлайн, чрез платформа с програмен продукт. От 19:30 часа ще се обучават членовете на секционните избирателни комисии от общините Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино и Трекляно.

ЦИК: 753 изборни секции ще бъдат разкрити извън страната

На 10 ноември в обучението ще се включат членовете на комисиите от общините Кюстендил, Дупница, Рила и Сапарева баня.

В обученията ще се включат и членовете на секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия, секциите в лечебни заведения и други специализирани институции. 

"Осигурени са необходимите количества дезинфектанти, маски и ръкавици за изборите". Това каза на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. 113 са секциите в Кюстендилска община, 61 са в града.

Очаква се да бъде потвърдено дали ще има секции в Дома за хора със специални потребности, болницата и ареста. В подвижната секция има към момента записани 26 души.

Подготовката за изборите в Кюстендилско върви нормално

„Всички, които са карантинирани на 10 ноември до 17:00 часа трябва да подадат заявление за гласуване, за да бъдат включени в списъка на втората подвижна секция и да може да упражнят своя вот“, каза Петър Паунов. Кметът посочи, че остава тежка епидемичната обстановка и необходимо да се спазват всички мерки.

„Обществената поръчка за обществения транспорт е одобрена от Агенцията по обществените поръчки и тя стартира. Надявам се, че скоро тя ще бъде проведена и ще се нормализират отношенията при автобусните превозвачи“, каза Петър Паунов.
Агенция "Фокус"