/ БФБ
Двама състезатели на кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви”, Симеон Станкович и Августин Спасов са на лагер с националния отбор по борба, в класическия стил на високопланинската спортна база на Белмекен.
 

Симеон Станкович ще се бори и в 1- ва Бундеслига
личен архив


Лагерът е част от цялостната подготовка на националните състезатели за Световното първенство и е един от най-тежките, защото тренировките са на Националната Спортна база Белмекен, разположена на плато с  2 050 метра надморска височина, между планините Родопи и Рила. Заедно с българите вече се готви и представителния тим на Сърбия, воден от българския треньор Стоян Добрев.

“Спортист №1 на Кюстендил 2017”, Августин Спасов и Симеон Станкович, подпомагат подготовката на избраните национални, да представят България на СП. След Белмекен, Августин продължава подготовката в София, като ще помага на Световния и европейски шампион Иво Ангелов да бъде подготвен, както за международния турнир в Полша, така и за световното първенство в Будапеща.

Августин Спасов на Белмекен
личен архив

След лагера, Симеон Станкович заминава за Германия, където ще участва в схватките от 1-ва Бундеслига. Там той се бори за KSV Witten.
Дарик- Кюстендил