Асен Китанов - Психото остава в ареста
Асен Китанов - Психото остава в ареста / netinfo

 Наказателен състав на Софийския апелативен съд разгледа жалбите на Асен Китанов- Психото, Васил Бекиров, Свилен Христов, Цветан Миленов, Владимир Иванов и Васил Христов срещу постановените от Софийски градски съд мярката за процесуална принуда да бъде „задържане под стража".
   Апелативния съд потвърди определението на СГС, с което на: Асен Китанов, Васил Бекиров, Цветан Миленов, Владимир Иванов остават в ареста .

Според САС е налице обосновано предположение за авторството на деянието, за което им е повдигнато обвинение, както и, че ако са на свобода биха извършили престъпление.
  

На Свилен Николов и Васил Христов съдът не наложи такава, тъй като според съдебния състав не е налице обосновано предположение за авторството на деянието.

Припомняме, че на 31 май те бяха задържани след планирана полицейска операция, с участието на ВКП, в условията на досъдебно производство, на територията на София и страната бяха задържани 11 лица по подозрение за участието им в организирана престъпна група, занимаваща се основно със съхранение и разпространяване на наркотични вещества.