Американци свирят, пеят и танцуват народни хора в Кюстендил
Американци свирят, пеят и танцуват народни хора в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Иновативна програма е предвидена за седмото издание на Международната камерна музикална академия - Кюстендил 2015. В рамките на 2 седмици гр. Кюстендил и читалище „Братство 1869" са домакини на ученици, студенти и преподаватели от САЩ и България. В програмата са включени майсторски класове, лекции, концерти и др. Тази година участници са 10 ученици и 5 преподаватели от САЩ и 25 ученика и 12 преподаватели от България.Тази година за първи път участват ученици, които се включват активно в часове по български език, народни танци и пеене.

Американци свирят, пеят и танцуват народни хора в Кюстендил
netinfo

 

 


„Музикалната академия се утвърди като едно значимо музикално събитие в българския културен живот и ние като домакини сме изключително горди, че привличаме вниманието на нашите приятели от САЩ.Надявам се през дните в Кюстендил да създадем един качествен музикален продукт", заяви Иван Андонов.
„Децата от САЩ са много развълнувани да са в България, много от тях за първи път летят над океана и това им е първото впечатление не само от България, но и от Европа изобщо.А Кюстендил е прекрасно място да се запознаят с Европа", заяви еден от организаторите Джефри Дийн.
Организатори на проявата са читалище „Братство 1869", Американско международно училище - Юта, САЩ и читалище „Пробуда 1961" гр.Кюстендил. Музикалният форум се провежда и със съдействието на Информационен център Европа Директно - Кюстендил и Младежки информационно-консултантски център - Кюстендил.