АДРА посрещна 20-я си рожден ден в ромското училище в Кюстендил
АДРА посрещна 20-я си рожден ден в ромското училище в Кюстендил / netinfo

Заместник-посланика на Кралство Холандия Негово превъзходителството Рини Бус пристигна в Кюстендил за 20-ия рожден ден на благотворителната организация "АДРА". Той бе посрещнат с питка хляб и мед в двора на 4 ОУ в кв. "Изток" в Кюстендил, В училищния двор със свои музикални изпълнения се представиха 29 холандски доброволци и 18 от Франция. Те останаха  в областния град седмици, за да направят по-атрактивна лятната ваканция на учениците от ромското школо.

"Сърдечна благодарност на присъстващите, уважили нашето тържество", каза директорът на АДРА за България Саша Велинова.

"Няма да говоря много, защото се говори повече, когато е направено малко. През 1992-ра година в България започнаха промените. Беше посято семето. В това семе на надеждата беше и АДРА", обърна се към присъстващите бившия председател Никола Лефтеров.

 

На честването присъстваха заместник-кметът на община Кюстендил Виктор Янев, директорът на Евроафриканската дивизия на АДРА- Йорг Фер, директорът на организацията за Германия Ерих Лишек, на Холандия- Хеерт Хендрикс и на Франция -Ан Мари Ловера, както и председателите на борда за България- настоящ и бивш Венцислав Панайотов и Никола Лефтеров.