/ iStock/Getty Images
144 са новите случаи на COVID-19 в област Кюстендил през изминалите три дни, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

Новите случаи са за времето от 19 до 21 март. Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини: Кюстендил - 70, в Дупница са 44, Кочериново - 5, Бобов дол - 9, Рила - 4, Невестино - 2, Сапарева баня - 2 и Бобошево - 8.

87 новозаразени в Кюстендилско и две жертви

Към днешна дата 38 са хоспитализираните пациенти в COVID отделението на Общинската болница в Дупница. От тях трима са в реанимация, а други 14 са в средно тежко състояние и на кислород.

В рамките на деня предстои изписване на излекуваните пациенти. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, Дупница са настанени за лечение 25 лица. От тях един е на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.

В COVID отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 68 души. От тях един пациент е в реанимация, а десет други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни, има починали петима души, които са имали придружаващи заболявания. 
Агенция "Фокус"