Заключителна изложба за 2015 г.  откри  Арт галерия – Свиленград.
Заключителна изложба за 2015 г. откри Арт галерия – Свиленград. / Община Свиленград

В експозицията са представени творби на художници, които през изминалата  година направиха самостоятелни или участваха в  сборни изложби. Това са свиленградските творци Радко Бъчваров, Грета Бъчварова, Петър Джигов, Катина Недева, Ивалина Недева, Таня Арнаудова, Никол Карапеева, както и гостувалите тук Нели Тодорова от Поморие, Антон Коцаров от Златоград и Григор Велев от София. Посетителите могат да видят разнообразни стилове и сюжети, предадени  чрез  живопис, графика, колаж, туш, акварел и дърворезба. Творбите ще останат в галерията до края на януари.

Заключителна изложба за 2015 г  откри  Арт галерия  Свиленград
netinfo

Организиране на общо 11 изложби, стартиране на  национален пленер и полагане основите на общински фонд на изкуството е равносметката от дейността й през годината. За идеите и усърдието на Ивалина Недева в тази сфера и на всички художници, избрали Свиленград за своите изяви,  благодарности изрази директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в общината Снежана Янева.

Новата година арт галерията ще стартира с изложба изящни и приложни изкуства на местната творческа група „Нишките, които ни свързват”.