Възможно е временно затруднение на движението в област Хасково

/ ThinkStock/Getty Images
Възможно е временно затруднение на движението на автомобили по основни пътища на територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе на 5 и 6 юни, поради преминаването на колони с военна, едрогабаритна техника, съобщиха от полицията.

Поради провеждане на военни учения на 5 юни, от 9:00 часа от ГКПП „Капитан Петко войвода“ поема колона, която ще се придвижи до полигона в Ново село.

На 6 юни, от 9:30 часа поетапно 4 колони с едрогабаритна техника ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут - Тополовград-Елхово-с. Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой.

След това колоните продължават по маршрут - с. Тенево-с. Зимница-п. в. „Петолъчката“-с. Мокрен-Котел-Омуртаг-Разград-полигон „Николово“-ГКПП „Русе“. Пътна полиция и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища.

Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.