Убиецът от Димитровград се предаде сам, чул по радиото, че го издирват
Убиецът от Димитровград се предаде сам, чул по радиото, че го издирват / netinfo

29-годишният Христо Лазов, който полицията издирваше заради бруталното убийство в Димитровград, вече е зад решетките. Снощи мъжът се е предал сам на полицията, след като чул по радиото, че го издирват. Това съобщи директорът на ОДП-Хасково комисар Атанас Ненков.

Христо Лазов е направил пълни самопризнания за жеското убийство на 36-годишната Минка Андреева. По думите му, заедно с Виктория те били на гости в дома на жертвата и употребили доста алкохол. Когато решили да си тръгнат Христо извел насила Виктория от апартамента и останал при Минка. При опит за интимен контакт с нея, тя му отказва и това отключва агресията му. Той я пребива жеското, души я, реже я със стъкла от счупена бутилка и се гаври сексуално с нея.

На следващия ден Христо продава GSM-а си, напуска Димитровград през Стара Загора и отива в село Девино – община Горна Оряховица. Там е искал да се укрива при брат на дядо си, но пристигайки разбира, че човекът е починал преди 3 години. Тогава жена от селото му дава пари на заем, Христо се качва на автобус за Стара Загора. Пътувайки чува по радиото, че го издирват и решава да се предаде на патрул на транспортна полиция от Горна Оряховица. Това се е случило снощи около 21.00 часа, след което Христо Лазов е транспортиран до РПУ-Димитровград.

Предстои днес убиецът да бъде прегледан от съдебен лекар, тъй като по него има следи от жертвата, а по-късно Лазов ще бъде разпитан пред съдия, а приятелката му Виктория ще бъде освободена.

Христо Лазов има множество криминални регистрации и присъда за изнасилване от 2005 година, която впоследствие е изменена в пробационна мярка.

Зверски убитата Минка Андреева ще бъде погребана днес.