Димитровград, Алея на живота
Димитровград, Алея на живота / Дарик радио, Хасково
Със 115 дръвчета повече е от днес Алеята на новия живот в Димитровград. По традиция на Цветница  общината  продължи инициативата родители на родени през миналата година деца да засаждат фиданки с имената на бебетата. 115 са заявили желание тази година, като 79 от тях залесяваха на отреденото място в парк Марица, където е алеята, а 36 предпочетоха терен в близост до дома си, информират от администрацията.

Димитровград, Алея на живота
Дарик радио, Хасково

160 фиданки червен дъб осигури и тази година „Каолин“АД. Вече осма година дружеството е партньор на община Димитровград в подкрепа на тази зелена инициатива, коментира кметът Иво Димов. Той поздрави родителите, включили се в еко акцията и апелира да се грижат за засадените днес дръвчета така, както го правят за децата си.

Димитровград, Алея на живота
Дарик радио, Хасково

Кметът припомни, че Алеята на новия живот в Димитровград стартира преди 8 години по инициатива на общинския съветник тогава Христо Цветков и решение на местния парламент. С поздрав към двойките с новородени деца днес се обърна и Христо Цветков, който посочи, че е щастлив за това, че инициативата продължава.

Димитровград, Алея на живота
Дарик радио, Хасково

Миналата година в нея се включиха 102 семейства. 121 дръвчета продължиха алеята през 2016 г. 143 бяха засадените през 2015 г. фиданки. 120 млади семейства се включиха през 2014 г. Инициативата стартира през 2011 г. със 171 дръвчета с имена на деца. Тя продължи с още 136 през 2012 г. и 140 в 2013 г.

Димитровград, Алея на живота
Дарик радио, Хасково

И днес атракциони, тематична рамка за снимки от празника, среща с любимите детски герои  Мечо Пух и Великденския заек бяха подготвили от общината в Димитровград за празника в парк „Марица“. Кметът Иво Димов връчи на всяко семейство, участник в акцията, грамота, магнит и върбови клонки.