Студ провали България танцува в спортната зала в Димитровград
Студ провали България танцува в спортната зала в Димитровград / ДарикНюз, Архив

Студът в димитровградската спортна зала „Младост“ отложи старта на 11-я национален танцов конкурс „България танцува“. Спешно програмата за днес  е пренасочена към салона на общинския театър и вместо в 9.30 ч., както бе обявено, ще започне в 11 ч. Преместването се наложи, след като ръководители на гостуващи формации отказаха децата и младежите да танцуват при тези условия. Въпреки включените климатици в залата е много студено и децата не могат да играят със сценични облекла, мотивират се те.

Бурният вятър неотдавна отнесе част от покрива на спортната зала в Димитровград, след което започна ремонт, който все още не е напълно приключил. Това е и причината за студа в залата.

Програмата на конкурса за днес включва над 240 солови изпълнения, като трябва да бъдат определени и лауреатите на 9 национални стипендии, които министерството на културата отпуска.

Най-вероятно целият конкурс ще бъде в театъра, тъй като действително се оказа, че в спортната зала е изключително студено, въпреки включените климатици и ремонтът на покрива не е завършен, коментира директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова.

От община Димитровград обмислят вариант да се използва и репетиционната зала на „Галаксико“, за да се компенсира изоставането в програмата, както и това, че салонът на театъра е значително по-малък от спортната зала.

По-късно днес ще стане ясно със сигурност къде утре ще продължи конкурсът, в който участват 32 детски и младежки формации и танцьори от страната.

 

Отложена за понеделник е и волейболната среща от женското първенство между местния “Раковски” и “Марица” (Пловдив), което вместо утре от 18 часа ще е в същия час в понеделник.