/ Дарик радио, Хасково
Столичен полицай в Димитровград: Само за година 300 вида нови наркотици
101848
Столичен полицай в Димитровград: Само за година 300 вида нови наркотици
  • Столичен полицай в Димитровград: Само за година 300 вида нови наркотици

Със срещи-беседи с ученици от Хасково на тема „Превенция на употребата на наркотични вещества” продължава днес кампанията „Хасково срещу дрогата”, която започна вчера и продължава до 29 юни.

Срещи за превенция на наркоманията в Димитровград

Гост-лектор днес ще е Петьо Петков от Столичната дирекция на вътрешните работи, сектор „Наркотици”. В 12 часа той ще се срещне с възпитаниците на ЕГ „Проф.Д-р Асен Златаров”, от 13.30 ч. ще е във ФСГ „Атанас Буров” и от 15:00 часа - в ПМГ „Акад.Боян Петканчин”.

Вчера Петьо Петков гостува и в две гимназии в Димитровград, където по-късно в зала „Гроссето” бе организирана среща с ученици, учители, психолози и социални работници.

Задържаха 18-годишен младеж с марихуана и амфетамин

Темата на дискусията бе „Битката с разпространението на наркоманията, превенция на злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици”, а поводът- 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който тази година е под мотото „Първо се вслушай”. Срещата откри началникът на отдел "Хуманитарни дейности" в общинската администрация Антоанета Шаркова, която посочи и повода за нея.

Зала "Гроссето", Димитровград
Дарик радио, Хасково

В Димитровград Петьо Петков посочи, че в момента марихуаната, която преминава през лабораториите на полицията е с много високо активно вещество и е пагубна за младите хора.

За съжаление, те смятат, че тя е безвредна и дори медицински полезна, което обаче, не е така, коментира Петков. 

Чуйте още от срещата в приложения файл.