Село Бисер даде курбан. 24 семейства чакат за къщи
Село Бисер даде курбан. 24 семейства чакат за къщи / DarikNews
Село Бисер даде курбан. 24 семейства чакат за къщи
61077
Село Бисер даде курбан. 24 семейства чакат за къщи
  • Село Бисер даде курбан. 24 семейства чакат за къщи

Курбан за здраве и като израз на благодарност към всички български граждани, подали им ръка по време на бедствието от 6-ти февруари 2012 година организираха днес жителите на харманлийското село Бисер. Министърът на вътрешните работи  Цветан Цветанов, министърът на отбраната Аню Ангелов, директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов  и председателят на БЧК Христо Григоров бяха гости в Бисер по този повод днес. Заедно с тях там заседава Общественият съвет на селото, за да коментират какво още приоритетно следва да се направи за възстановяването му. 32 са построените нови къщи година след като приливна вълна от скъсаната стена на язовир Иваново заля село Бисер. Още 24 трябва да бъдат построени там, да бъде положена нова канализация и улиците да се асфалтират, каза пред хората от селото вицепремиерът Цветанов.

Село Бисер даде курбан 24 семейства чакат за къщи
netinfo

За приготвяне на курбана днес местните жители са събирали пари през последния месец и с набраните над 1000 лв закупили 500-килограмов бик. Приготвеният от майсторът-готвач Николай Колев курбан бе раздаден на гостите и хората от селото.

Село Бисер даде курбан 24 семейства чакат за къщи
netinfo

Година след бедствието там все още не е приключило разследването на прокуратурата за причините, довели до скъчване на язовирната стена и има ли виновни. До 10 февруари е удължен срокът за него. Днес министър Цветанов не се ангажира с коментар по темата чия собственост е язовир Иваново, но увери, че органите на МВР са си свършили работата и следва да се произнесат следствието и прокуратурата. Чуйте го в звуковия файл.