Парти събра хора от третата възраст в Димитровград
Парти събра хора от третата възраст в Димитровград / DarikNews

Празник на приятелството и запознанството за хора от третата възраст събра днес в димитровградски ресторант над 200 пенсионери от 25-те им клуба в общината. Организатор на забавата е община Димитровград. В ролята на водещ влезе ресорният специалист от администрацията й Валя Райкова. Като официални гости и „големи приятели на хората от третата възраст” тя представи кмета Иво Димов, председателя на здравната комисия в местния парламент д-р Вълчо Митрушев и бизнесмена Митю Вълчев, чийто оркестър „Агрофермер” се погрижи за музикалния съпровод в ресторанта.

Димитровград е не само община- приятел на детето, но и община, чието ръководство уважава и цени възрастните хора и се опитва да прави инициативи, които да осмислят деня им, подчерта кметът Иво Димов. Целта на днешния празник е да дадем възможност на възрастните хора от общината да осъществят нови и подобрят съществуващите контакти помежду си, коментират и от  администрацията.

Парти събра хора от третата възраст в Димитровград
netinfo

Рими, ритми, наздравици, песни и забавни конкурси включваше празничната програма. Дансингът откри кметът Иво Димов по покана на учителката Златанова, която от името на участниците в забавата поднесе благодарности към организаторите й.

Парти събра хора от третата възраст в Димитровград
netinfo

За ентусиазма им ги поздрави и Митю Вълчев, който разказа, че днес закъсал автобусът с част от пътуващите към тържеството, но те били готови и пеша да стигнат до ресторанта. Погрижих се хората да бъдат превозени до тук навреме и не се наложи да ходят пеш, но съм впечатлен от ентусиазма им, подчерта Вълчев.