Отложиха случаят с гондолата за юни
Отложиха случаят с гондолата за юни / netinfo
Заради отсъствие на вещи лица делото по случая с гондолата, която уби дете в Харманли, бе отложено. Прокуратурата настоя разпитите на свидетели да се извършват пред експертите, изготвили комплексна експертиза.

Районен съдия Юлия Станковска уважи искането, не даде ход на процеса и го насрочи за 13 юни.

Припомням, инцидентът с 16 -годишния Борислав Иванов, който падна от люлката и загина, се случи на панаира в Харманли през месец октомври миналата година. Тогава полицията задържа собственика на гондолата Димитър Джелебов и работниците Ангел Ангелов и Тихомир Иванов. При обиските във фургоните на последните двама бе намерен около един килограм марихуана, за което Ангелов е вече със 7- месечна присъда, която излежава в Бургас, а Иванов е с условно наказание.

Собственикът на гондолата Джелебов бе освободен от наказателна отговорност, тъй като няма нормативно основание, обясниха от прокуратурата. Самоделно измайстореният увеселителен атракцион е минавал през технически преглед и няма пречка да бъде експлоатиран.

В момента никой не може да каже къде се намира люлката и дали тя няма пак да бъде пусната в някой лунапарк.

Към момента по образуваното след нещастието дело обвиняем е само работникът Ангел Ангелов. От него се търси отговорност за причинена смърт по непредпазливост, тъй като той е задвижил гондолата и не е успял да реагира навреме, за да я спре при падането на момчето.

Срещу него и Димитър Джелебов родителите на загиналото дете заведоха и граждански иск в размер на 200 хиляди лева.