Нова структура на администрацията предлага кметът на Димитровград
Нова структура на администрацията предлага кметът на Димитровград / DarikNews
Нова структура на администрацията предлага кметът на Димитровград
51396
Нова структура на администрацията предлага кметът на Димитровград
  • Нова структура на администрацията предлага кметът на Димитровград

Оптимизация на общинската администрация на Димитровград е в ход, съобщи днес кметът Иво Димов. Предложението си за реорганизация и съкращения на персонала с 8 щатни бройки внася днес до местния парламент той, като предложението ще бъде разгледано на предстоящата в края на месеца сесия.

Проектът за решение е далеч под 15-процентното съкращение, което поиска от общините финансовият министър Дянков, но то е трето за Димитровград в последните 3 години и не можем да оголим администрацията, коментира днес кметът Иво Димов. От 156 в началото на мандата след оптимизацията щатовете остават 142.5, като от 6 дирекциите ще бъдат вече 5, като от структурата отпадат 1 директор, и 4 началници на отдели, които от 11 стават 7, обясни днес Иво Димов. Дирекция „Хуманитарни и социални дейности" ще мине към Дирекция „Администрация", поясни той.

С вчерашна дата кметът на Димитровград е връчил едномесечни предизвестия за прекратяване на трудовите правоотношения и на шестима служители от администрацията, придобили право на пенсия. Чуйте аргументите на Иво Димов в звуковия файл.