Любимец, нова беседка в двора на църквата
Любимец, нова беседка в двора на църквата / Община Любимец
Нова беседка бе открита в двора на църквата „Свето Успение Богородично“ в Любимец. Отец Трифон Караджонов извърши тържествено освещаване и отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички миряни от общината. На събитието присъстваха Кметът на общината Анастас Анастасов, жители и гости на града.

Красивата и удобна придобивка, както и облагородяването на прилежащия терен, бяха направени със средства от църковното настоятелство, община Любимец и дарения на местни жители.

Любимец, нова беседка в двора на църквата
Община Любимец

След отслужване на ритуала отецът покани присъстващите да уважат празника и да поседнат в беседката. Той почерпи гостите с хляб, маслини, грозде и вино, тъй като откриването е по време на Богородични пости, в навечерието на  големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.

Любимец, нова беседка в двора на църквата
Община Любимец

„Освен да краси двора на църквата, беседката ще бъде място, което ще събира и обединява хората, посещаващи храма. Тук вярващите ще могат да поседнат, да  отпочинат и да поговорят на  различни теми“, коментира кметът на Любимец Анастас Анастасов. „Ние, като общински екип, ще продължим да помагаме с каквото можем, за да превърнем нашата църква в предпочитано място за посещение от вярващите“, допълни още той.