Над 35,8 млн. лева прибра НАП - Хасково за тримесечието
Над 35,8 млн. лева прибра НАП - Хасково за тримесечието / netinfo

Над 35,8 милиона лева данъци и осигуровки събра за бюджета офиса на НАП в Хасково за първите три месеца на годината, съобщиха оттам. Сумата е с 2 милиона лева повече от очакваното и с 225 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Данъчните приходи са 17,7 милиона лева, като най-много - 6,6 милиона е внесеното ДДС. 5,9 милиона е размерът на платения данък върху доходи на физически лица, а 4,8 милиона лева е събраният данък „печалба". Направените вноски за държавно обществено осигуряване през тримесечието са малко над 10 милиона лева, а тези за здраве - 5,7 милиона лева. Общо събраните осигуровки - социални, здравни и за пенсии възлизат на малко повече от 18 милиона лева.

6 258 жители на областта са декларирали до днес доходите си от миналата година в офиса на НАП в Хасково. 751 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, с което си гарантират отстъпка от 5% върху дължимия данък, стига да го платят в срок. Останалите формуляри са подадени на място в салона за клиенти, по пощата като писма с обратна разписка и на гише в 19 пощенски клона в региона. От НАП призовават гражданите да не чакат последния момент, за да си спестят неудобството от редене на опашки и обръщат внимание, че през април има няколко неработни празнични дни. До 2 май най-късно освен, че трябва да се обявят доходите от предходната година, трябва и да се плати данъка върху тях, ако има такъв за довнасяне.