И Димитровград гасне за Часът на Земята
И Димитровград гасне за Часът на Земята / DarikNews
И Димитровград гасне за Часът на Земята
51960
И Димитровград гасне за Часът на Земята
  • И Димитровград гасне за Часът на Земята

За поредна година Община Димитровград се присъединява към световната инициатива "Часът за Земята", съобщи секретарят на администрацията Венета Стоименова. Тя призова гражданите да угасят осветлението в домовете си за интервала от 20.30 до 21.30 ч.

За този период ще угаснат и фасадните лампи на някои общински сгради. Няма обаче да спират уличните, поради съображения за сигурност, каза още Венета Стоименова. Чуйте я с още информация за Часът на Земята в Димитровград в звуковия файл.

"Аз правя, ти действаш" е мотото на инициативата тази година. Започнал през 2007 г. като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за 60 минути, Часът на Земята става една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени. През 2012 г. е петото му издание. Рекорден брой от 135 държави и територии са се включили официално миналата година, когато са участвали 5 251 града, сред които 47 български, 25 от световните мегаполиси и 8 от 10-те най-големи града на планетата. 1.8 млрд. души са подкрепили Часът на Земята-2011 г.