Хасковската болница с паркинг, първите 30 мин.безплатни
Хасковската болница с паркинг, първите 30 мин.безплатни / dariknews

Скоро проблемът с безразборното паркиране на автомобили на територията на хасковската болница ще бъде решен. Ръководството на здравното заведение е сключило договор с фирма, която трябва да организира влизането и излизането на автомобили.

Ще бъде монтирана будка с две електронни бариери и автомат. Те ще са разположени на централния вход. Пред Дарик шефът на болницата доктор Славчо Близнаков, поясни, че страничният вход на болницата ще е само за служебни автомобили и за линейките на спешна помощ. Предпочитаме целият трафик на външни автомобили да бъде през централния вход, каза д-р Близнаков.

Все още се мисли колко точно ще струва влизането, но идеята е първите 30 минути да са безплатни, а след това по 1 лв. за всеки час престой. По този въпрос ще се организира обществено обсъждане.

Това би трябвало да реши проблемa с автомобилите, които се спират на територията на болницата и собствениците им отсъстват дълго време. Има случаи при които граждани си оставят колите по цял ден, и така пречат на пациентите и хората, които идват на свиждане. В момента влизането на територията на болницата се заплаща еднократно срещу 1 лев.