Гръцки фирми стъпват на български пазар
Гръцки фирми стъпват на български пазар / netinfo

Българо- гръцки бизнес отношения в контекста на Европейската интеграция коментираха на среща представители на фирми от двете страни на границата. Възможностите за финансиране на бизнеса от европейските фондове, необходимите партньорства и начините за привличане на инвестиции бяха също обсъдени по време на третата поред среща в рамките на проект “Тракийска бизнес мрежа”, реализиран от Регионална агенция за социално- икономическо развитие в Хасково.

Целта на разработката, финансирана от Програма ФАР Трансгранично сътрудничество е да формира устойчиви трансгранични партньорства на местно ниво и да създаде условия за развитие на потенциал в трансграничния район Област Хасково- Префектура Еврос.

По време на двудневния форум бе представено актуалното данъчно законодателство, облагането на фирми. Представители на общини, фирми и организации се запознаха и с програмата на Община Хасково за привличане на инвестиции.

Няколко са фирмите подали заявки за сътрудничество с български. Предстои сред проучване на партньори да бъде реализиран и съвместен бизнес, уточни след срещата Алексудис Полихронис- председател на Асоциацията на търговията и малките предприятия в Орестиада и региона.