"Завръщането", Галаксико, Димитровград
"Завръщането", Галаксико, Димитровград / Галаксико, Димитровград
"Галаксико" посреща звездни гости в "Завръщането"
93341
"Галаксико" посреща звездни гости в "Завръщането"
  • "Галаксико" посреща звездни гости в "Завръщането"
Спектакъла „Завръщането” представя от 19 ч. днес в димитровградския театър общинският център за танцово изкуство „Галаксико“. Новият му статут на самостоятелна организация е от началото на тази година, като школата вече не е част от Детския и младежки център.

Входът за театъра тази вечер е свободен, а поводът за инициативата е предстоящият Световен ден на балета. Проявата е част и от празничния календар на общината по повод 70-годишнината на Димитровград.

На сцената в театъра тази вечер ще се представят настоящи и бивши танцьори от „Галаксико“, както и гост-изпълнители, сред които примата и премиер-солистът на Софийската опера и балет Диляна Никифорова и Никола Хаджитанев. Диляна Никифорова неведнъж е водила майсторски класове по класически балет в Димитровград, припомни хореографът на „Галаксико“ Тихомир Митев. Чуйте го в звуковия файл.

Сред гостите в „Завръщане“ са също хасковските балет „Тангра“ и „Алегро“, „Меджик“ от Свиленград, „Грация” от Горна Оряховица, артист-солисти на Държавна опера-Стара Загора и представители на Националното училище за танцови изкуства-София.