Финансират 10-12 проекта по грантова схема на ФАР
Финансират 10-12 проекта по грантова схема на ФАР / netinfo
Между 10 и 12 проекта ще бъдат финансирани от „Интегрираната грантова схема за устойчиво развитие на граничния регион между България и Турция”, която бе представена днес от експерти на „Изпълнителна агенция програма ФАР”.

Всеки един от проектите може да получи финансиране в размер на максимум 150 хиляди евро, като не е необходимо кандидатстващите общини и организации да осигуряват съфинансиране.

Със средствата по грантовата схема ще бъде подпомогнато реализирането на дейности свързани с опазването на околната среда, развитие на селски туризъм и защита и превенция от наводнения. Ограниченото финансиране ще позволи по третия компонент да бъдат реализирани леки дейности, като почиставне на корита или укрепване на брегове.

Схемата е обаче част от цялостната визия, която регионалното министерство има за преодоляване на наводнения. Средства ще бъдат отделени в следващите схеми, които предстои да бъдат пуснати в действие, обясни пред Дарик Десислав Михайлов- главен експрет в „Изпълнителна агенция програма ФАР”.