НАП Хасково Влез в час данъците
НАП Хасково Влез в час данъците / netinfo
Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, проведоха лектори на НАП,  в средните училища в страната проведоха лектори на НАП. Това се случи в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.

Успехът на образователния проект на НАП излезе извън границите на страната. През изминалата седмица Агенцията представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Инициативата „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, а част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.

В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение  която беше въведена през миналата година.

Освен онлайн, НАП образова младите хора, посрещайки ги в офисите си по места, където те лично имат възможност да проследят пътя на издаване на един документ – от подаването на искане, през проверка на задълженията на лицето до връчване на необходимото удостоверение. През март в офиса на НАП в Хасково по този метод гостуваха три групи ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ и СУ „Васил Левски“.