Д-р А. Попов: Безпардонно е отношението към българския лекар
Д-р А. Попов: Безпардонно е отношението към българския лекар / netinfo
Признание за дългогодишния си труд, за работата си винаги в близост до пациентите и признание- добър финал на медицинската кариера получи кардиологът д-р Анастас Попов. Специалистът по вътрешни болести и кардиоревматология бе отличен с национален приз „Лекар на годината” от Български лекарски съюз, чийто съосновател в Хасково е.

Д-р Попов е завършил Медицина в София и от 69-та година работи в хасковската болница и Трето вътрешно отделение, чийто началник е 16 години.

Към младите лекари отправя призив да проведат преди да влязат в кабинета разговор със себе си и да си са наясно -готови ли са да се отдадат на работата си, да поемат сериозен ангажимент, безсънни нощи, напрежение. Ако ли не да се откажат и да се пренасочат към изобилието от фармацефтични фирми.

Безпардонно е вече отношението към лекарите, а престижът на професията е вече унищожен, смята още носителят на званието Лекар на годината за 2007 година доктор Анастас Попов.

С уважение според Д-р Попов към него са се отнасяли най- вече пациентите му чужденци. Но не липсата на изконно уважение към лекарите е причината повечето да потърсят признание за труда си зад граница. Причината е икономическа, но финансовото подценяване на българския лекар е ясно за всички и дори не заслужава вече коментар.