Благотворителен базар за #спасижоро в Димитровград
Благотворителен базар за #спасижоро в Димитровград / netinfo

С благотворителен базар в помощ на каузата #спасижоро се присъединяват и детските школи по приложни изкуства и изобразително изкуство, водени от Гроздан Грозев и Йордан Йорданов в Димитровград. Откриването на базара ще бъде на 8 юни (сряда), от 18 часа, в зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата. Детските творби са над 60 и са от откритата на 1 юни изложба. Цените им ще бъдат от 10 до 100 лв., по преценка на скулптора Гроздан Грозев и художника Йордан Йорданов.

Обясних на децата от школата, която водя, че със своите творби те ще помогнат за една истински добра кауза- 42-годишният Георги Христов, който от година се бори с тежко заболяване, да бъде отново пълноценен баща на дъщеричката си, съпруг и журналист и децата разбраха колко важно е това, коментира Гроздан Грозев, който е също председател на КДК в Димитровград и на комисията по култура в общинския съвет. Да възпитаваме у децата съпричастност, отзивчивост, милосърдие и доброта е един от най-важните житейски уроци, които можем да им дадем, казва още Гроздан Грозев.

За откриването на базара и откупки на детските творби организаторите му канят представителите на димитровградския бизнес, на местната власт, хората с отношение към изкуството и детските таланти и не на последно място- родителите и близките на децата, чийто творби са включени в благотворителния базар.