Свиленград, "За едно дете повече"
Свиленград, "За едно дете повече" / Община Свиленград
6 650 лв. събра
95288
6 650 лв. събра
  • 6 650 лв. събра
6 650 лв. събра традиционната за Свиленград  благотворителна инициатива „За едно дете повече”, която тази година отбелязва 10 години от началото си през 2007 г. Целта и е  подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми.

Вече 10 години за Деня на християнското семейство - 21 ноември се провеждат благотворителни събития, последвани от концерт на свиленградския духов оркестър „Костадин Манов”. Всички събрани средства се даряват на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград за провеждане на необходимите процедури ин витро.  За 10-годишния период на кампанията са се родили 19 бебета, последното от които вчера.

Свиленград, За едно дете повече
Община Свиленград

Инициативата е по идея на Духов оркестър „Костадин Манов” и  НЧ „Просвета 1870”.  Община Свиленград подкрепя каузата, като последните 2 години отпуска по 10 000 лева годишно за подпомагане на двойките с подобни проблеми.

B paмĸитe нa cъбитиeтo ce opгaнизиpaт и инфopмaциoнни мoдyли за възможностите на процедурите ин витро, в които и тази година участва основателят на „Искам бебе“ Радина Велчева.

Свиленград, За едно дете повече
Община Свиленград

И тази година кулминацията на програмата бе благотворителният концерт на Духов оркестър „Костадин Манов” снощи в залата на читалището. Концертът бе със специалното участие на Надя Казакова и Милко Калайджиев, които от години също подкрепят инициативата.

На сцената се представиха също Стефан Стефанов - солист на Софийски представителен духов оркестър, вече порасналият талисман на оркестъра- Иван Петков, на Виктория Тончева- солист на ДФГ "Тракийска китка", за първи път със  солово изпълнение на кларинет-диригентът на оркестъра Васил Василев, под палката на полк. Александър Иванов - диригент на Представителния духов оркестър към Академията на МВР-София.

Свиленград, За едно дете повече
Община Свиленград

По повод 10-годишнината на кампанията в Свиленград организираха Седмица на благотворителните инициативи. Във  фоайето на НЧ "Просвета - 1870" бе открита юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на инициативата. Снимките са на свиленградския фотограф Асен Найденов.

През седмицата се състояха  благотворително представление на спектакъла "ЙЕРМА" на Университетски театър "Нов български университет" и детско благотворително парти, в  храм " Св. Живоприемний източник" бе отслужена молитва за чадородие, а преди концерта в читалището се проведе благотворителен базар на ръчно изработени картички, сувенири и предмети, в който участваха и жените, станали майки със „За едно дете повече“.

Звукова картина чуйте в приложения файл.