5 500 лв. благотворително събра на 5-ия си рожден ден Инер Уил в Димитровград
5 500 лв. благотворително събра на 5-ия си рожден ден Инер Уил в Димитровград / Инер Уил клуб-Димитровград
5 500 лв. благотворително събра на 5-ия си рожден ден Инер Уил в Димитровград
58820
5 500 лв. благотворително събра на 5-ия си рожден ден Инер Уил в Димитровград
  • 5 500 лв. благотворително събра на 5-ия си рожден ден Инер Уил в Димитровград

5 500 лв. за каузата „Библиотека в детската градина" събраха на благотворителното си парти за 5-годишнината на клуба дамите от димитровградския Инер Уил и техните приятелки от Хасково, Харманли, Пловдив и Казанлък.  4 000 лв. са набраните по време на бала средства- 2 000 лв. от куверти, а останалите от томбола, дарителска урна и арт-базар. Още 1 000 лв. даде Ротари клубът в Димитровград и 500 лв.- кметът на общината Иво Димов.

Дамите от Инер Уил клуба в Димитровград подкрепиха и благотворителната кампания „Дари Рождество" за димитровградското семейство Антоанета и Валери Стефанови, което се нуждае от 8 000 лв. за ин витро процедура. Билети на стойност 295 лв. за благотворителния концерт, насрочен за Деня на християнското семейство 21 ноември, от 18 ч., в зала „Младост", купиха ротарианските съпруги и техните гости на партито, сред които бе и областният управител Ирена Узунова.

Рождениците от димитровградския Инер Уил получиха и подаръци- детски книжки за каузата им, от клубовете в Добрич, Ямбол и Ловеч. Светла Билярска от детския отдел на димитровградската библиотека им дари 30 детски книги и 30 четирилистни детелини. Дарение от книги ще направи и фондация „Подари усмивка", чрез която е осъществена връзка с Българския дарителски фонд за осигуряване на най-изгодната оферта за купуване на възможно най-много и качествени детски книжки със събраните средства, съобщи президентът Маргарита Димитрова. Чуйте я в звуковия файл с равносметка за благотворителните каузи на димитровградския клуб до момента.  

Надяваме се, че родителите на децата от детските заведения в община Димитровград ще продължат да обогатяват библиотеките, които ще създадем сега, коментират от Инер Уил в Димитровград.