340 млади семейства от област Хасково с данъчни облекчения
340 млади семейства от област Хасково с данъчни облекчения / DarikNews, Архив

340 семейства от Хасково и областта се възползваха тази година от данъчното облекчение за млади семейства заради теглен ипотечен кредит. Това показва анализът на обработените към днешна дата годишни данъчни деларации в тукашния офис на приходната агенция. На 279 фамилии НАП вече е възстановила надвнесените суми.

До момента агенцията е възстановила над 400 хиляди лева надвнесени данъци на жители от областта с право на различни данъчни облекчения – ипотечни кредити при млади семейства, сключени застраховки „Живот“, удостоверения от ТЕЛК и други.

22 000 са подадените тази година декларации за облагане доходите на физически лица. 15 на сто от тях са изпратени в НАП онлайн с електронен подпис. По интернет са подадени и декларациите на най-заможните хасковлии.

 

По данни от тазгодишната данъчна кампания за доходи, получени през миналата година, Хасковска област има двама представители сред милионерите в страната. Профилът на най-богатия хасковлия за предходната 2013 година сочи, че той е на възраст малко над 30 години и е зает в частния сектор в сферата на консултантската дейност и услугите.