Споделете любовта и получете награда
Споделете любовта и получете награда / pixabay
8 двойки ще сключат брак в Хасково днес. За първи път общината обяви, че в Деня на влюбените- 14 февруари, те няма да заплащат такса. Браковете ще бъдат сключени в ритуалната зала в сградата на Младежкия център.

В 12 часа кметът Добри Беливанов ще поздрави  младоженците, чийто ритуал е насрочен за този час. Това са бъдещото семейство Колеви- Таня и Делчо. Всички младоженци ще получат сувенири и бутилка вино за спомен от паметния ден.

През 2016 година в община Хасково са сключени 124 брака в ритуална зала, 49 с изнесени ритуали и 63 брака“ на гише“ . Последната услуга е нова за общината. Въведена е от 1 август 2016 година и има към нея подчертан интерес. Оказва се, че съкратеният вариант на брачната церемония е сред предпочитаните от младоженците, коментират от хасковската администрация.

3 двойки ще сключат граждански брак и в Димитровград днес, без да заплащат такса за това. Церемониите са насрочени за 10.30ч., 11.00ч. и 11.30ч., а от димитровградската администрация издават, че са подготвили за тях много изненади. За трета поредна година в Деня на влюбените община Димитровград обявява, че сключването на брак на 14 февруари е освободено от такса.

С една от двойките- Таня и Добри, които от днес ще бъдат семейство Бончеви, ще ви срещнем в регионалната програма от студиото на Дарик-Хасково.