Зам.-кметът на Севлиево Васил Христов се оттегля от поста
Зам.-кметът на Севлиево Васил Христов се оттегля от поста / Община Севлиево

Зам.-кметът на Севлиево Васил Христов е заявил желанието си да се оттегли от заемания пост, съобщават от общинската администрация. На тази длъжността той бе назначен през ноември 2011 год. Христов е един от основателите на структурата на ПП ГЕРБ в града, а през мандат 2007-2011 г. бе общински съветник в местния парламент.

В становище разпространено да медиите Васил Христов обявява решението си „Искам да уведомя обществеността за решението си да се оттегля от длъжността, която заемах през последната година. Заявявам намерението си без да злоупотребявам с доверието на всички, които са ми го гласували. Мотивите ми са изцяло от личен характер и са породени от необходимостта за повече време за новите идеи, начинания и предизвикателства, които ми предстоят. Желанието ми да напусна е продиктувано и от осъществяването на една моя лична кауза за смяна на статуквото в Общината. През изминалите шест години не съм пожалил сили, време и средства, необходими за осъществяването на промяната жадувана от севлиевци. Изключително удовлетворен и радостен съм, че благодарение на мен, структурата на ПП ГЕРБ и всички наши симпатизанти доказахме, че Севлиево заслужава открито, отговорно, прозрачно, демократично и европейско управление. Благодарен съм на всички служители на общинска администрация, с които работих ползотворно. Горд съм, че работих в екипа на д-р Иван Иванов и вярвам, че най-доброто за Севлиево тепърва предстои."

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов уточнява, че молбата на Васил Христов е депозирана на 1-ви октомври и той ще я уважи."Доволен съм от работата му и съм изключително благодарен, че след местните избори загърби личните си планове и се включи в екипа ми като зам.-кмет. Заедно постигнахме много. Оттеглянето му от администрацията не означава, че прекъсваме връзката с него. И в бъдеще ще разчитаме на помощта му в структурата на ГЕРБ, както и при решаването на важни за общината въпроси."