Самостоятелна изложба на Димитър Георгиев в галерия „Асен и Илия Пейкови в Севлиево
Самостоятелна изложба на Димитър Георгиев в галерия „Асен и Илия Пейкови в Севлиево / netinfo

 

Самостоятелна изложба на Димитър Георгиев ще бъде открита днес в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови" - Севлиево, съобщи за Дарик директорът Васко Василев. Изложбата представя 29 маслени платна, среден формат. "Малко художници в България рисуват творби със среден формат. Повечето се насочват към камерни картини", каза още Василев.

Той добави, че картините на художника са вдъхновени от пейзажа на природата около село Кормянско, където той живее. Димитър Георгиев е роден на 13 февруари 1960 г. в  Ямбол. Завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров" - София.

Първата му самостоятелна изложба е в Ямбол през 1983 г. Редовно участва в общи изложби на дружеството на ямболските художници в цялата страна. От 2000 г. живее и твори в с. Кормянско, община Севлиево.

Участва в общи художествени изложби на групата на севлиевските художници, в Севлиево и в Димитровград. През 2010 г. участва в изложба „Среща на приятели" в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови" - Севлиево, заедно с приятели от ученическите години - Румен Статков, Иван Додов, Миглена Александрова, Аделина Алексиева, Панайот Кондов и Димитър Хаджиангелов.

Негови картини са притежание на ГХГ „Асен и Илия Пейкови" - Севлиево, община Ямбол, частни колекции в България, Великобритания, Гърция и САЩ.