Променлива облачност и краткотрайни валежи
Променлива облачност и краткотрайни валежи / DarikNews.bg, архив

И през следващото денонощие времето ще се задържи хладно и ветровито. На отделни места ще има и краткотрайни валежи. Вятърът ще е от запад, все още на моменти в Северна България и по Черноморието - до силен, съобщават от НИМХ-БАН.

Температурите ще останат без съществена промяна; максималните - между 20 и 25; в Габрово - около 20 градуса. Над региона ще има променлива облачнос

По Черноморието ще е с променлива облачност, почти без валежи. Ще се задържи с умерен, на моменти - и силен, западен вятър, който след пладне ще отслабне. Максималните температури ще са между 22 и 24 градуса, температурата на морската вода достига от 21 градуса - по северното, до 24 градуса - по южното крайбрежие, но с тенденция на захлаждане. Вълнението ще е 2-3 бала.

В планините ще се задържи ветровито, като по високите части ще духа до силен северозападен вятър. Ще е с променлива облачност, по-често - значителна. Северните склонове и билните части от време на време ще са в облачния слой. Главно в западната половина от страната се очакват и краткотрайни превалявания, дори по най-високите върхове на Рила - и да прехвърчи сняг. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 14 градуса, на 2000 м - около шест градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg