През есента и зимата внимавайте с отоплителните уреди
През есента и зимата внимавайте с отоплителните уреди / pixabay.com

През есенно-зимния сезон значително се повишава потенциалната опасност от възникване на пожари в домовете, поради неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди или техническа неизправност.

Правилният избор, компетентният монтаж и внимателната експлоатация на отоплителните уреди са гаранция за пожарната обезопасеност на дома.

За да предотвратите пожар в дома си - не ползвайте нестандартни отоплителни уреди, не ги оставяйте без наблюдение и спазвайте противопожарните изисквания и указанията за безопасна експлоатация на всеки уред.

Гасиха пожари в къща в Трявна и кафе-аперитив в Габрово

От Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Габрово обръщат внимание на основните правила за пожарна безопасност, които трябва да се спазват през отоплителния сезон и ползването на отоплителните уреди.

Основните изисквания за безопасност 

Ако възникне пожар във вашия дом или имот, не се опитвайте да го загасите сами, дори да Ви се струва незначителен, а се обадете на телефон 112 и изчакайте силите на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" на безопасно разстояние!