Полемиката за тролейбусния транспорт се разгоря с нова сила
Полемиката за тролейбусния транспорт се разгоря с нова сила / 100 вести

Полемиката за тролейбусния транспорт в Габрово продължава на страниците на вестник "100 вести" днес.

Александър Стоименов, бивш дългогодишен управител на "Общински пътнически транспорт"

"Винаги съм казвал, че тролеите са губещ транспорт. Цената на един тролей е над 1 млн. лв. - за тези пари могат да се купят поне два автобуса. Сега, ако съм управител на фирмата, дори и да ми ги подаряват, няма да ги взема! А знаете ли каква е издръжката на този вид транспорт? Много голяма!"

Богомил Белчев: Трябваше да се върви към утвърждаване на тролейбусния транспорт

"Как да не е правено нищо? Сложени ли са стълбове по ул. “Стефан Караджа“ и бул. “Могильов"? Сложени са! Оставаше единствено само участъкът в района на кръговото до Консултативна поликлиника, защото не е бил приоритет за проектиране по това време. Сега му дойде времето за проектиране и реконструкция и трябваше да се предвидят стълбове. Няма стълбове, няма проектирана контактна мрежа. Вече е късно да се поставят!"

Кирил Добрев, депутат от БСП: Мирише ми на комисионна схема, мирише ми на пари

"В последната минута е променена концепцията за транспортната схема на Габрово. Позволете ми на този етап да не бъда по-обстоятелствен, но знам кой е правил тази концепция, с коя автобусна фирма са се свързали, какво са направили. Това ще бъде разплетено в най- скоро време. Много ми мирише на комисионна схема и ми мирише на пари".

Останалите теми от изданието:

Вече е ясен съставът на Общинския предизборен щаб на габровската левица, който е в състав от 17 човека под председателството на лидера на социалистите в Габрово Кристина Сидорова.

Това съобщава вестник "100 вести" днес.

В момента текат събрания на основните партийни организации на левицата, свързани с номинации за кмет и за общински съветници.

„Очаквам интересни номинации на хора, можещи да работят за Габрово. Имаме избрани от Националния съвет на БСП критерии и общинските организации се съобразяват с тях", заяви Кристина Сидорова пред "100 вести".

Тревненката Райна Ганчева стана най-популярният дизайнер в интернет пространството след абитуриентския бал на Николая Димитрова от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив.

Николая, дъщеря на хореографа и режисьор Христо Димитров, известен като създател на ФА „Българе“, беше облечена на бала си с фоклорна рокля, изработена от тревненска дизайнерка за по-малко от 48 часа, научаваме от водещата статия на изданието.