/ Министерство на здравеопазването
Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата Катеризационната лаборатория за инвазивна кардиология на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и средствата, които осигури за закупуването на антиографска система за извършване на високоспециализирана медицинска помощ за болните, беше изключително важна за нас.

Защото вашата болница покрива специализирана, планова и спешна медицинска помощ за населението на четири общини и пациенти от съседни области.

Министерство на здравеопазването

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на официалното откриване на Катеризационната лаборатория в Габрово.

На церемонията присъстваха и посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, представители на ОЛВ клиника в Аалст, Белгия - дарители на антиограф през 2009 г, областният управител Кристина Сидорова и други.

Меджидиев: Одобрен е устройствен план за Националната детска болница

Министър Меджидиев изрази увереност, че по този начин ще се подобрят възможностите за диагностика и лечение на сърдечносъдовите заболявания и ще се разшири обхватът на медицинските грижи, които болницата осигурява на пациентите.

„Несъмнено модерното оборудване в лабораторията ще подпомогне дейността, а оттам и мотивацията на работещите в отделението медицински специалисти. Към това се стремим навсякъде в страната - да подобрим лечението на пациентите и условията на труд в българските болници“, категоричен бе той.

Министерство на здравеопазването

По-рано през деня по повод Деня на детето, министър Меджидиев участва в инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от ОД на МВР-Габрово и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център.

Състезанието включваше различни тематични зони, сред които и превенция в употребата на психоактивни вещества.