/ DarikNews.bg

Община Габрово стартира от днес, 17-ти декември, първата сесия за съфинансиране на проекти по Програма Култура за 2019 година. Съдържателният обхват включва две приоритетни области – „Дигитално предизвикателство - творчество, вдъхновяващо промяната“ и „Габрово - творчески град на ЮНЕСКО“.

Областна администрация-Габрово заема седмо място в Рейтинга на учещите администрации за 2018 г.

Общата прогнозна сума за първия приоритет е 40 000
(четиридесет хиляди) лв. Максимална сума, която може да бъде отпускана на един проект - до 20 000 (двадесет хиляди) лв.

По приоритет „Габрово - Творчески град на ЮНЕСКО“ общата прогнозна сума за приоритета е 60 000 (шестдесет хиляди) лв. Максимална сума, която може да бъде отпускана на един проект - до 15 000 (петнадесет хиляди) лв.

Програмата финансира до 70% от общата стойност на проектното предложение на бюджетни организации, с изключение на юридическите лица, създадени по Закона за народната просвета и Закона за висшето образование, но не повече от по-горе посочената максимална сума за финансиране на едно проектно предложение.

Стартира конкурс за лого „Габрово - творчески град на ЮНЕСКО“

За всички други организации, Програмата финансира до 80% от общата стойност на проектното предложение, но не повече от по-горе посочената максимална сума за финансиране на едно проектно предложение.

Проектни предложения ще се приемат до 16.30 часа, на 21 януари 2019 година.