Младежите на ГЕРБ дариха книги за библиотеката в габровската  болница
Младежите на ГЕРБ дариха книги за библиотеката в габровската болница / ГЕРБ - Габрово

116 книги дариха младежите от ГЕРБ-Габрово  за библиотеката на габровската  болница в рамките на кампанията  „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Кампанията е част от инициативата на евродепутат Моника Панайотова "Доброволчеството – доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България като възможност за принос към обществото и средата, в която живеят.

В рамките на дарителската кампания в Габрово, която се проведе миналата седмица, книги дариха десетки габровци, младежите от ГЕРБ-Габрово и ръководството на местната структура на ГЕРБ. Днес книгите бяха предоставени на директора на габровската болница "Тота Венкова" д-р Нели Савчева, която благодари на младежите. Книгите ще бъдат разпределени в отделенията и ще се ползват от болните и техните придружители.

Младежите от ГЕРБ-Габрово вярват, че подобни инициативи създават чувство  за принадлежност към населеното място и съпричастност към нуждите на околните.

За идеите и ценностите на работата в полза на околните и по повод инициативата на евродепутат  Моника Панайотова има специално създадена платформа - dobrovolchestvo.com, която е дарена на Националния алианс за работа с доброволци.