/ Калоян Кашавелов

„Импулс” е институция. Не може авторитет, граден с години да бъде уронен по такъв начин. Не бих позволил това да се случи”, с тези думи изпълнителният директор Калоян Кашавелов защити дружеството от възникналото след подаване на официална информация от Районна прокуратура – Габрово недоразумение.

Дарик нюз
Дружеството се занимава с реално производство и има позиции извън България

В официално съобщение от там се твърдеше, че в двора на „Импулс” се отглежда канабис. По-късно това бе опровергано, с уточнението, че собствеността е на обвиняемия В.П., а не на завод „Импулс“.

Вчера сутринта Калоян Кашавелов внася в Прокуратурата в Габрово писмено искане, където са изложени фактите и доказателства, че „Импулс” АД няма нищо общо с този случай.

снимка:
Импулс АД

„Тази ситуация касае военно-промишления комплекс от времето на социализма, част от който е и Гама проект, притежаваща сгради с право на строеж на територията на „Импулс“. Заради задължения на Гама проект една от тези сгради е продадена на публична продан на трето лице,  което през 2018 година я препродава на дружеството, актуален собственик. „Импулс” никога не е бил собственик на сградата, нито я е стопанисвал.”, обясни Калоян Кашавелов, изпълнителен директор на „Импулс” АД.

Снимка:
От Импулс АД предоставят доказателства на органите на реда

Калоян Кашавелов приема „Импулс” като кауза, наследена от своя баща, чийто портрет се намира в кабинета му, затова я защитава категорично от ситуации, уронващи престижа.

Снимка: Дарик нюз
Калоян Кашавелов, изпълнителен директор на „Импулс” АД и един от основните акционери на фирмата

Днес, когато условията са променени, се оказва, че тази територия е преценена като удобна от лица, които искат да нарушават законите. Имотът се намира в центъра на града, има охрана, има изградена инфраструктура.

За да се предпази от подобни ситуации в бъдеще, Калоян Кашавелов е започнал да прегражда имота на „Импулс”, отделяйки сградите, които не принадлежат на дружеството. По закон е длъжен да осигури достъп на собствениците на постройки с право на строеж, попадащи в терена на „Импулс“. С новите съоръжения те ще могат да се движат в много ограничен периметър.

Импулс АД
Нова ограда