Благотворителен концерт в подкрепа на Христо Козарев
Благотворителен концерт в подкрепа на Христо Козарев / netinfo

На 28 ноември, от 18.00 часа в зала „Възраждане" ще се проведе Благотворителен концерт с цел набиране на средства за подпомагане на лечението на 16-годишния габровец Христо Козарев.

Момчето страда от левкемия, чието лечение в България е скъпоструващо - необходимата сума е 50 000 лева. Инициативата в помощ на десетокласника Христо и семейството му е на негови бивши съученици от ОУ „Ран Босилек", с класни ръководители - Красимира Рускова и Румяна Христова и настоящите от 10 клас при Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади", с класен ръководител г-жа Даниела Цветкова.

Събитието се осъществява със съдействието на „Център за работа с доброволци" към Община Габрово, ръководството и учители от Основно училище „Ран Босилек", Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади", Национална Априловска гимназия, Природоматематическа гимназия „Иван Гюзелев".

Медийни партньори са „Бумеранг радио ФМ", Рекламна агенция „Елмазова", печатница ЕКС-ПРЕС", „Сети ТВ" и Светлана Кацарска, Вестник „100 Вести", Габрово Daily.
Участие в благотворителния концерт ще вземат:
Деца от група „Слънце" - ДГ „Радост"; изпълнители от Музикална школа „Звезди в аванс" с ръководител Ваня Талева - Елица Дочева - носител на многобройни първи награди от национални и международни конкурси и Маргарита Георгиева, която е пяла като солист със симфоничния оркестър на Израел.

В концерта ще участват представители от ПМГ „Иван Гюзелев":

Калоян Ботев - тенор, Гергана Ненчева, Ивилина Тодорова, Цвета Стоева.

В концерта ще участват още:
Танцова школа „Лиана" с ръководител Лилия Пантелеева; Шоу балет „Магия" с ръководител Александър Белков, средношколска група от Фолклорен ансамбъл „Сивек" към НЧ „Габрово - 2002" с ръководители Валентина Маринова и Лилия Стойнова; Самодеен театър „Гаргара" с ръководител Светослав Славчев; „Мим-театър" - Габрово с мимове Донка и Митко; Клуб по спортни танци „Ритмика" с ръководители Веселина и Тодор Жекови.