Ана Боянова: Искам децата и техните родители да се чувстват добре в села като Жълтеш
Ана Боянова: Искам децата и техните родители да се чувстват добре в села като Жълтеш / 100 вести

Това, което най-много искам, е децата и техните родители да се чувстват добре в селата на кметство Жълтеш. Така определя пред вестник „100 вести" основния приоритет за следващите три години кметът на с. Жълтеш Ана Боянова.

Към кметството са присъединени и селата Торбалъжи, Драганчена и Ясени. Преди да бъде избрана за кмет през октомври 2015 година, Боянова е работила като секретар на читалище „Светлина 1927 г.“, което се намира в сградата на кметството и чийто председател беше дългогодишният кмет Тодорка Венкова.

„Била съм винаги много близо до кмета, но едва сега разбрах какви са кметските задължения, отговорности и ангажименти. Когато започнах преди една година, всичко ми беше ново, непознато, в това число и административната дейност. Най-трудна ми беше работата с хората. В читалището те влизат с усмивка, с нагласата да пеят, да се веселят. А при кмета идват с проблемите си, на които търсят решение. И, ако може, веднага! А на мен ми се струваше, че проблемите им са неразрешими. Но започнах да питам специалистите в Общината, благодарна съм и на колегите – кметове на населени места с по-дългогодишен стаж, които нито веднъж не са ми отказвали помощ. И лека-полека нещата тръгнаха. А когато ми е много трудно, си спомнят думите на една моя приятелка, която още в началото на мандата ми каза, че за всеки проблем има изход. А за най-трудния – има поне два“, сподели трудностите, които е трябвало да преодолее в началото на кметуването си Ана Боянова.