Започва Селскостопанското изложение в Добрич
Започва Селскостопанското изложение в Добрич / Дарик Добрич

23-то изложение "Селското стопанство и всичко за него" се открива в 10.00 часа.  Международният форум, който се организира от "Добрички панаир", ще продължи до 8 август. Тази година изложбените площи ще бъдат разположени на ново място - по бул."25 септември" /до сградата на ДАИ/ в Добрич.

В изложението се включват 85 фирми, които предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, автомобили, специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.

Поканени на откриването са министърът на земеделието и храните, изпълнителният директор на ДФ"Земеделие", областният управител, кметът на Добрич, посланиците на Казахстан и Азербайджан, търговското аташе на Ирак и народни представители. Гости на събитието ще бъдат членове на Управителния съвет на Търговската палата на Кьорфес, Турция.