Юниливър спира производството на маргарин в Добрич
Юниливър спира производството на маргарин в Добрич / netinfo

Фирма "Юниливър" се изтегля от Добрич. От компанията обявиха, че производството на маргарин ще бъде пренасочено към Румъния.

"Юниливър-България" информира днес своите служители, че ще прехвърли българското
производство на марката "Калиакра" в Румъния като част от стратегията на
компанията в световен мащаб за съсредоточаване на производствената си
дейност в избрани стратегически обекти, съобщават от пресслужбата на фирмата. Това според"Юниливър" ще подпомогне растежа на
компанията в дългосрочен план.

Производството на "Юниливър" във фабриката вДобрич, което е част от индустриалната платформа "Калиакра",се преустановява от днес.
Маргарините "Рама" и "Калиакра" вече ще се правят в
център на "Юниливър" с по-високи технологични мощности в гр. Плоещ, Румъния. Там се произвежда голяма част от продуктите от известните марки на
компанията, включително "Рама" и "Кнор".

В момента се водят преговори между ръководството на фирмата и синдикатите за програмите за преквалификация и компенсационните пакети за персонала, научи Дарик. В "Юниливър" работят 70 души на трудови и 30 - на срочни договори.

Президентът на „Юниливър” за Централна и Южна Европа” Александра Гатеж е заявила, че марката „Калиакра” е важна част отуспешната регионална продуктова гама от търговски марки маргарини, така че преместването на производството няма да повлияе на плановете за по-нататъшни инвестиции в един от най-известните български продукти.

“Вкусът, качеството и достъпността на марката „Калиакра” няма да се променят,” заяви г-жа Гатеж.Професоналният екип на "Юниливър" за продажби и маркетинг в България има грижата тази марка да продължи да бъде достъпна за нашите търговски партньори и потребители в България.”

„Юниливър” - България е част от „Юниливър” - Централна и Южна Европа, която представлява регионална структура, с координационен център в Букурещ за управление на маркетинга и продажбите на широка гама от водещи марки за хранителни продукти и продукти за домашна и лична хигиена. Гамата включва марки като Dove, Rexona, Axe, Cif, Domestos, Knorr, „Рама” и „Калиакра”. „Юниливър”- Централна и Южна Европа има оборот от 175 милиона евро и 800 служители в региона. В България оборотът на компанията възлиза на 20 милиона евро.