Величко Найденов не се яви на преговори в общината
Величко Найденов не се яви на преговори в общината / netinfo
Мажоритарният собственик на ПФК “Добруджа” провали началото на реалните преговори за изкупуване на акциите на дружеството, като не се яви на насрочената вчера среща в община Добрич, съобщават от кметството.

В продължение на повече от час председателят на Общинския съвет Румен Иванов, зам. кметът Иван Колев и цялата спортна комисия с председател Младен Матеев са изчаквали представители на мажоритарния собственик на ПФК “Добруджа”. Никой обаче не се отзовал на поканата.

На срещата трябваше да започнат реалните преговори с цел общината да изкупи акциите на мажоритарния собственик в съответствие с решението на Общински съвет от 24 юни. Поканата до дружеството на Величко Найденов “КЛЦ – ТРЕЙД 2001”ЕООД е изпратена на 3 юли. В своето писмо до Красимир Цонев, представляващ фирмата, кметът на Добрич Детелина Николова уточнява, че ако датата на срещата не е удобна, Община Добрич има готовност да я проведе в удобен ден и час за мажоритарния собственик.

В писмото кметът на Добрич изразява и надежда по време на срещата да бъде представен и лиценза на отбора по повод участието му в новия полусезон за професионалната "Б" футболна група. До настоящия момент отговор от името на “КЛЦ – ТРЕЙД 2001” в Община Добрич не е получен.