/ БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
Днес усетихме наближаващата пролет с пълна сила. И ако през уикенда топлото време се настани, днес температурни рекорди отчетоха в някои градове на страната и термометрите на места скочиха до почти 28 градуса.
 
Слънчево, но и с превалявания


В Силистра в 17:00 ч. са отчетени 27.8 градуса, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в града. Първият рекорд е отново днес измерен в 14:11 ч. - 27.1 градуса. Досегашният температурен рекорд за тази дата е бил 23.8 градуса, измерен през 2012 година. От 8 до 10 март тази година бяха регистрирани три последователни температурни рекорда.

От утре синоптиците очакват захлаждане, ще има понижение на температурите и те ще достигнат 18 градуса. След обяд над планините и планинските райони и на отделни места в Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Северна България - до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 18 и 23 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

В средата на седмицата в Западна България
- отначало от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува сравнително студен въздух. Ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд. Дневните температури ще се понижат, повече в Северна България. Минималните ще се задържат все още високи. В четвъртък до края на деня валежите ще спрат, вятърът отново навсякъде ще се ориентира от северозапад.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg